آبشارهای دیدنی آمل، از لاکوه تا آبشار یخی نوا

به گزارش هیو بلاگ، آمل با طبیعتی دیدنی و انبوهی از جاذبه های گردشگری، پذیرای گردشگران و طبیعت دوستان است. آبشارهای آمل همانند آبشار پردمه، آبشار امیری و آبشار لاکوه یکی از جلوه های زیبای طبیعت این منطقه هستند. با خبرنگاران همراه باشید.

آبشارهای دیدنی آمل، از لاکوه تا آبشار یخی نوا

آبشار لاکوه

آبشار لاکوه (که به لاکو و نقره سر هم شناخته می گردد) در استان مازندران واقع است. برای دسترسی به آبشار از تهران پس از پیمودن جاده هراز و رسیدن به منطقه سیاه بیشه از کنار رستوران یک راستا پاکوب به سمت شرق وجود دارد که دارای شیب تند بوده و برای برنامه با تعداد بالا مناسب نیست.

راستا دیگر حرکت در جاده لاکوه که در سمت شرق رستوران سیاه بیشه قرار گرفته است و با طی مسافت 1 کیلومتر به راستا پاکوب نقره سر می رسد.

پوشش آبی رنگ مربوط به گونه های سیزاب و فراموشم مکن، پوشش سبزرنگ مربوط به گونه های جنگلی (ممرز، آلوی جنگلی، از گیل و ولیک و غیره)، دامنه قرمز رنگ مربوط به شقایق و گل گاوزبان و دشت زرد رنگ مربوط به گونه زلف پیر از زیبایی های دل فریب این منطقه است.

پوشش گیاهی مراتع کوهستانی شامل بروموس، فستوکا، گون، آویشن و سنبله دماوندی است که از تراکم و فراوانی زیادی برخوردار هستند.

آبشار پردمه

آبشار پردمه در منطقه بایجان، کنار روستا و رودخانه زیبای پردمه در 70 کیلومتری جنوب آمل واقع شده است. رودخانه فصلی پردمه به طول 18 کیلومتر از دامنه کوه های سرخره و بوم در 60 کیلومتری جنوب آمل سرچشمه گرفته و پس از گذشتن از منطقه موزون از کنار روستای پردمه و آبشار آن گذشته و در سرانجام به رودخانه شیرکلا می ریزد.

بایجان در بیست کیلومتری شمال گزنک در جاده هراز واقع است و روستای پردمه از دهستان بایجان حدود 15 کیلومتر فاصله دارد. لاریجان نام مجموعه دهکده هایی است که در دو طرف جاده هراز و زیرپای قله دماوند بین تهران و آمل قرار گرفته است.

آبشار یخی نوا

این آبشار در طول سال تماماً یخ زده است و تنها در تابستان برای مدت کوتاهی باریکه آبی در کنار آن جاری می گردد که این امر به قطر این آبشار می افزاید. این جلوه طبیعی زیبا در محدوده روستاهای نوا و نیاک در جاده هراز قرار داشته که در 85 کیلومتری جنوب آمل واقع شده است.

این آبشار شگفت 8 متر ارتفاع و 3 متر ضخامت دارد. مکان این آبشار در نزدیکی قله پرشکوه دماوند و در ارتفاع 2500 متری از سطح دریا جا گرفته است. آبشار یخی نوا، از دو قسمت تشکیل شده که قسمت پایینی 15 و قسمت بالایی 80 متر طول داشته و شیب آن در حدود 85 درجه است.

راه دسترسی به آبشار یخی نوا بعد از عبور از ده پلور و رسیدن به رستوران سالاری (خروجی دهات لاریجان و رینه از کنار جاده هراز)، حدود 200 متر جلوتر خروجی ده نوا وجود دارد که در این جاده خاکی و آسفالته پس از طی حدود 5 کیلومتر راستا، به جاده باغ فرعی می رسیم که از این قسمت می توان به آبشار دسترسی پیدا کرد. بعد از روستای نوا و مشرف به آبادی کنار مجان با حدود یک ساعت کوهپیمایی می توان به این آبشار رسید.

آبشار امیری

در جنوب شرق منطقه امیری در ارتفاع 1980 متری از سطح دریا آبشار امیری قرار گرفته است که بیش از 100 متر ارتفاع دارد. دسترسی به آبشار احتیاج به 1 ساعت پیاده روی از روستای امیری دارد. آبشار از بالای صخره ای بسیار بلند به صورت 2 پله به پایین می ریزد.

حدوداً 65 کیلومتری محور آمل- تهران و پس از تونل وانا، سمت چپ جاده، تابلوی منطقه ییلاقی وانا (امیری) به چشم می خورد که در کنار یک پل قرار گرفته است. از روی پل که عبور کنید، بلافاصله سمت راست می توانید وارد جاده ای شوید که شما را به سوی آبشار شاهان دشت می برد اما اگر وارد جاده شاهان دشت نشده و جاده امیری را ادامه دهید، وارد منطقه کوهستانی امیری می ­شوید که متشکل از 7 روستا است: وانا، شمس آباد، نحر، دینان، آخا، ترا، و حاره. یکی از این روستاها که از طریق یک پل از جاده اصلی منطقه امیری جدا می گردد، شمس آباد نامیده می گردد.

چنانچه وارد جاده این روستا شوید، راهی باریک با شیبی بسیار تند شما را به سوی خانه های روستا و نهایتاً کوه های جنوبی این روستا می رساند. خانه های این روستا عموماً ییلاقی بوده و به علت سردسیر بودن منطقه، در زمستان ها خالی از سکنه است. شکوفه ها اینجا دیرتر باز شده و محصولات دیرتر می رسند.

آبشار برجی کلا

آبشار برجی کلا در شهرستان آمل، دره چلاو در روستای برجی کلا واقع شده است. در این منطقه چهار آبشار وجود دارد که آبشارهای اول تا سوم به صورت پله ای و عریض و با ارتفاعی در حدود 7 متر و آبشار چهارم و در واقع آخرین آبشار حدود 23 متر ارتفاع با حوضچه ای نسبتاً بزرگ است.

بازدید از طبیعتی دست نخورده و دور از دست انسان های تخریب گر، ورود به منطقه ها امن، بکر و حفاظت شده طبیعت ایران، لذت از آرامش و منظره ها بدیع طبیعتی وحشی، خاص و مجذوب نماینده در فصل پاییز را می توانید در این سفر تجربه کنید. بازدید از این آبشار احتیاج به پیاده روی سبکی دارد و افراد با توانایی بدنی پایین هم می توانند از آن بازدید نمایند.

راستا دسترسی به منطقه چلاو از مرکز شهرستان آمل به سمت جاده هراز (به سمت استان تهران) 25 کیلومتر بوده که می توان پس از طی این مسافت به واسطه پلی در سمت چپ جاده (که به پل منگل معروف است) با پشت سر گذاشتن 15 کیلومتر جاده فرعی به منطقه سرسبز چلاو رسید.

آبشار ناندل

آبشار ناندل در استان مازندران واقع است. آبشار در پایین دست پلی فلری واقع شده و از روی صخره ای بلند به پایین می ریزد. ناندل، روستایی از توابع بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران است. این روستا در ارتفاع 2300 متری و مشرف به قله دماوند است.

جاده انشعابی این روستا در کیلومتر 53 جاده هراز، بین تونل شماره 7 و 8 قرار گرفته است. در بین 2 تونل دوراهی سمت غرب جاده قرار گرفته که به روستاهای حاجی دلا، میان ده، رزن، کرف و سپس ناندل منتهی می گردد که به مجموعه این روستاها دلارستاق می گویند. طول این راستا در حدود 15 کیلومتر و جاده ای خاکی است.

منبع: کجارو / avaparsi.com / anahitator.ir / سیری در ایران
انتشار: 25 فروردین 1401 بروزرسانی: 25 فروردین 1401 گردآورنده: heevblog.ir شناسه مطلب: 10601

به "آبشارهای دیدنی آمل، از لاکوه تا آبشار یخی نوا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آبشارهای دیدنی آمل، از لاکوه تا آبشار یخی نوا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید